1938.
 
Het jaar waarin het allemaal begon. Al generaties lang, zat ambachtelijk werk de familie in het bloed. Zo kende de familie onder andere kerkreparateurs en tafelmakers. Totdat in 1938 de tweeling broers Henk en Jan Meilink, zoons van de laatste tafelmaker Hendrik Meilink, zich onder de naam "Meubelstoffeerderij Gebroeders Meilink" gingen toeleggen op het stofferen van zitmeubelen voor de handel. Een aantal jaar later sloot ook hun acht jaar jongere broer Cornelis Meilink zich aan bij het bedrijf. Al snel hadden de Gebroeders een stabiele klantenkring aan de winkeliers.
 
Tweede generatie.

In 1963 sloot een zoon van Cornelis, Wout Meilink, toen nog 13 jaar, zich ook aan bij de zaak. Tien jaar later, tijdens de recessie van 1972, viel de aanvraag van de handel een beetje stil, en gingen Cornelis en Wout het over een andere boeg gooien: ze gingen zich véél meer toeleggen op het herstofferen voor particulieren. Het werd een succes!
Tegen de tijd dat Dolf Meilink, de jongste telg van Cornelis, zich in 1979 aansloot, was de zaak inmiddels 100 procent gericht op de particulier. Samen vormden Wout en Dolf de tweede generatie Gebroeders.
 
Eind 20ste eeuw.
 
Het laatste decenium was wat roerig: In 1995 sloot de oudste zoon van Wout Meilink, Wout junior, zich ook aan bij de zaak. Hierop volgde het minder heuglijke: in 1996 overleden de Henk en Jan en begin 1997 overleed Cornelis. Hiermee kwam binnen zeer korte tijd een einde aan de eerste generatie. Desondanks kwam er in 1997 verandering: door een groeiende vraag naar materialen voor mensen die het idee opvatten om zelf hun meubeltjes op te knappen, ontstond het idee een winkel te openen. Dit gebeurde dan ook, en na een fikse verbouwing opende de winkel/showroom voor het eerst haar deuren op 17 december 1997, waar we de klant zowel materialen konden leveren, als ook uitstekend informatief te dienst konden staan. En om in te springen op de groeiende vraag naar informatie via het internet, zijn wij deze website gestart in 1999.
 
En nu...
 
Inmiddels hebben wij ook handleidingen voor doe-het-zelvers, een webshop, is de winkel flink herzien, en heeft ook deze website ook al een make-over gehad. Maar ondanks alle veranderingen, zijn wij lekker klein gebleven, nooit uit onze voegen gegroeid, zodat wij onze klanten uitstekende service konden blijven verlenen. Want al met al is onze hoofdzaak nog steeds het kwalitatief herstofferen van uw meubelen.

Plan uw route!

Vul uw startlocatie in:

Tot ziens!

0349345
08-12-2022
Free business joomla templates